KAKO SE REŠITI MOLJACA I SAČUVATI ODEĆU?

Jednostavna rešenja za moljce u kuhinji i ormaru

Zamislite vaš omiljeni komad garderobe kako odjednom postaje žrtva malih, upornih štetočina?! Moljci su sitni insekti čijem prisustvu se niko ne raduje.

Međutim, ne moraju biti vaša noćna mora! Saznajte sve o ovim dosadnim leptirima i kako da sačuvate vašu odeču.

Upoznajte moljca

Moljac pripada redu Lepidoptera, odnosno leptirima. Do danas je zabeleženo više od 3000 vrsta, od kojih je nekoliko izuzetno štetno po našu garderobu, tepihe i hranu. Borave na mračnim mestima, pa je samim tim jasno zašto im je omiljeno stanište vaš orman. Najaktivniji su noću, a hrane se prirodnim vlaknima (krzno, vuna, svila, lan, pamuk).

Čak i ako niste primetili malog leptira kako leti po vašoj kući, rupe u garderobi svakako možete pronaći, jer moljci nanose štetu čak i u stanju gusenice.

Ovaj leptir je neprimetan, zato je bitno prepoznati njihovo prisustvo na vreme kako bi se sprečilo širenje.

Šta protiv moljaca
Moljci neretko mogu napraviti veliku štetu

3 znaka da se moljac uvukao u vaš dom

  • Rupe na odeći, tepisima, posteljini ili drugom tekstilu u vašem domu
  • Tamne mrlje na odeći ili tekstilu
  • Sitnica, beličasta jajašca na tepihu, zidovima ili odeći

Ako ste primetili bilo koji od ovih znakova, ne paničite! Evo šta treba da uradite da sačuvate vašu garderobu i dom:

Očistite orman

Kao što smo rekli, moljci vole mračna mesta i uglavnom se nalaze u ormanima. Izvadite odeću iz ormana i pregledajte svaki komad. Odvojite garderobu na kojoj su primećene rupe i tragovi ovog insekta.

Potom obrišite i usisajte unutrašnjost ormana. Kesu od usisivača odmah bacite kako biste se definitivno otarasili jaja, larvi i samog insekta.

Operite oštećenu odeću

Ako ne želite da bacite oštećene komade odeće, naš savet je da ih odmah operete na najvišoj temperaturi koju materijal može da podnese. Time ćete definitivno unišiti preostale larve i odrasle jedinke.

Probajte neko prirodno sredstvo

Postoje određeni sastojci i mirisi koje moljci ne vole.

Na primer, beže od mirisa lavande. Sušene cvetove lavande možete staviti u ormar i tako zaštiti svoju garderobu. Takođe, narandžina kora i cimet su mirisi koje moljci ne tolerišu.

Belo sirće je jedan od sastojaka iz vaše kuhinje koji vam može pomoći u rešavanju ovog problema. Dovoljno je da pomešate sirće sa vodom i prebrišete unutrašnjost ormana, fioka i druge površine na kojima ste primetili ovog insekta.

Međutim, treba uzeti u obzir upornost ovih insekata koji uvek pronađu način da se uvuku nazad u naše domove.

Srećom, mi smo razvili savršeno oružje koje će vam pomoći da se oslobodite ovih napasti!

Ekotop – najbolji saveznik u borbi protiv moljaca

EKOTOP je naš najefikasniji preparat za suzbijanje moljaca. Dejstvo aktivne supstance u preparatu je trenutno, a može se nanositi na različite površine na kojima ste primetili insekta, kao i direktno na garderobu.

Dovoljno je samo nekoliko potisaka i vaša garderoba će biti zaštićena naredna 3 meseca.

 

Vrhunsko sredstvo protiv moljaca
Moćan preparat protiv moljaca

Za garderobu koju čuvate u kesama ili kutijama, preporučujemo da probate EKOTOP KARTONČIĆE. Kartončići su delotvorni 3 meseca, a potom ih možete naprskati EKOTOP rastvorom i vratiti u orman, fioku ili kutiju sa tkaninom.

PORUČITE ONLINE:

EKOSAN

ANANAS

KUPUJEMPRODAJEM

Sign In