OBUKA ZA SAVETNIKA ZA HEMIKALIJE

Postanite licencirani savetnik za hemikalije i napravite prednost u odnosu na konkurenciju

Obuka i polaganje ispita
Obuka za savetnika za hemikalije

Prema važećim propisima kojima se u Republici Srbiji uređuju oblasti upravljanja hemikalijama i biocidnim proizvodima, snabdevači su dužni da obezbede savetnika za hemikalije, koji može biti stalno zaposlen ili povremeno angažovan u zavisnosti od aktivnosti snabdevača, kao i od vrste, odnosno količine opasne hemikalije koju snabdevač stavlja u promet.

Savetnik za hemikalije treba da

 • ima odgovarajuću stručnu spremu (stečeno visoko obrazovanje na akademskim studijama, na kojima je u okviru studijskog programa ostvario iz obaveznih predmeta iz oblasti hemije najmanje 40 bodova utvrđenih u skladu sa zakonom kojim se uređuje visoko obrazovanje)
 • završenu obuku za savetnika i
 • položen ispit za savetnika

Da bi mogli da polažu ispit, budući savetnici za hemikalije moraju da završe obuku po propisanom programu, koju organizuju organizacije sa zvaničnim odobrenjem nadležnog organa za sprovođenje obuke.

EKOSAN Edukativni centar poseduje zvanično odobrenje (br.153-01-00100-2020-03) Ministarstva zaštite životne sredine za sprovođenje obuke za savetnike za hemikalije i već devet godina uspešno sprovodi ovu obuku.

Cilj obuke

Cilj ove obuke je da polaznicima omogući sticanje teorijskog i praktičnog znanja, vezano za zakonsku regulativu iz oblasti upravljanja hemikalijama i upravljanja biocidnim proizvodima, i da na taj način steknu jedan od obaveznih preduslova za polaganje stručnog ispita za savetnika za hemikalije.

Obuka se sastoji iz:

 • teorijskog dela
 • praktičnih vežbi

U periodu od trideset do devedeset dana nakon završene obuke, biće organizovan ispit, koji se polaže pisanim putem uz korišćenje kompletne literature.

Kandidati koji polože ispit dobijaju Uverenje o položenom ispitu za savetnika za hemikalije koje izdaje EKOSAN Edukativni centar i koje traje 6 godina od datuma izdavanja uverenja.

TEMATSKE OBLASTI

 • Upravljanje hemikalijama
 • Upravljanje biocidnim proizvodima

NAŠI PREDAVAČI

 • dr sc Sanja Gligić - dipl. pravnik - pravni konsultant za oblast implementacije "The environmental acquis", specijalista za REACH uredbu u EU kao i za sprovođenje međunarodnih konvencija
 • dr sc Natali Mićović - dipl. ing. tehnolog - ekspert u oblasti klasifikacije, obeležavanje i pakovanja hemikalija, izrade bezbednosnih lista i bezbednosnih procedutra kao i srodnih tema iz oblasti upravljanja hemikalijama
 • dr sc Hristina Stavanović - Čarapina - dipl. ing. tehnolog - tehnički konsultant u oblasti integrisanog upravljanja hemikalijama u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji i u procesu uspostavljanja multilateralnih konvencija u Republici Srbiji
 • dr sc Radmila Milutinović - spec.ph - dugogodišnje praktično iskustvo u oblasti registracije biocidnih proizvoda na tržište Evropske Unije i van EU

 

Sledeće obuka za savetnika za hemikalije će se održati u periodu 13.05.-17.05.2024. godine. 

Ukoliko ste zainteresovani, ovde možete preuzeti obrazac za prijavu.

Popunjen Obrazac pošaljite na e-mail: info@savetnikzahemikalije.rs

CENA OBUKE:

RSD 49.500 + PDV (ukupno sa PDV-om: RSD 59.400)

Plaćanje možete izvršiti u ratama i to na sledeći način:

 1. 20% do početka obuke
 2. ostatak – 7 (sedam) dana pre polaganja ispita

U cenu su uključeni: petodnevna obuka, materijal za obuku i pripremu za polaganje ispita (u elektronskoj formi) kao i polaganje ispita i izdavanje uverenja.

Za sve dodatne informacije možete da nas kontaktirate telefonom: 011/319-4411, e-mailom info@savetnikzahemikalije.rs

Nadamo se da će Vam odabrana tema biti interesantna i korisna i da ćete se prijaviti za učešće.

Za sva dodatna pitanja obratite se Slobodanu Dunđerskom na 0648121102

VAŽNA NAPOMENA: Obuka se održava u online formatu

Sign In