KAKO SE REŠITI BUBAŠVABA I BUBARUSA?

2 jednostvana i isprobana saveta

Da bismo se rešili bubašvaba, najpre treba da se bolje upoznamo sa ovim insektima, sa njihovim navikama, potrebama i ponašanjem, a koje smo najbolje predstavili u našem tekstu „Sve što treba da znate o bubašvabama i bubarusama“, Takođe, ako uzmemo u obzir da su bubašvabe preživele i Černobiljsku katastrofu, lako možemo zaključiti da borba protiv ovih neverovatnih insekata može biti vrlo teška i dugotrajna. Ipak, dobra vest je da postoje provereni i isprobani metodi za rešavanje ovog problema.

Pročitajte u nastavku naša 2 jednostavna i isprobana saveta kako da se zauvek rešite bubašvaba i bubarusa

Bubašvaba na siru
Ne ostavljajte hranu i vodu za sobom, to će ih sigurno privući

Prevencija protiv bubašvaba

1. Regulišite svu dostupnu hranu u svom domu 

  • Svo voće i povrće čuvajte u frižideru.
  • Ako u vrećama ili kartonskum kutijama imate bilo kakvo brašno, žitarice, šećer ili druge namirnice, obavezno ih prebacite u plastičnu ambalažu koja se može u potpunosti zatvoriti.
  • Posle kuvanja i obroka, uvek temeljno očistite površine koje ste koristili. Neka vam postane navika da usisate ili obrišete pod u kuhinji ili trpezariji. Bubašvabe će ostati bez hrane. Nemojte preko noći ostavljati hranu u kuhinji
  • Redovno perite posuđe i odložite ga – nemojte ostavljati prljavo posuđe jer samo nekoliko mrvica hrane, kečapa ili bilo čega drugog na tanjiru, je dovoljno da ih privuče.
  • Svakodnevno iznosite đubre – bubašvabe ne biraju šta će jesti, rado će jesti ostatke vaše hrane.
  • Obratite pažnju i gde držite ili čuvate hranu za kućne ljubimce

2. Golubovi kao problem 

Ne hranite i ne dozvoljavajte golubovima da se nastane na vašim terasama ili krovovima. Oni privlače bubašvabe u velikom broju svojim mirisom i izmetom kojim se bube hrane. Takođe, uginuli golubovi dolaze da umru biološki na tavanima napuštenih zgrada, i oni predstavljaju najčešći obrok bubašvabama.

3. Ne ostavljajte vlagu za sobom

Da li znate da bubašvabe mogu da prežive 30 dana bez hrane a samo 7 bez vode? Neophodno je da redovno odražavate higijenu u vašem kupatilu. Posle svakog tuširanja prebrišite kupatilo. Očistite slivnike i sifone kako u kupatilu tako i u kuhinji.

4. Godišnja kontrola

Kada je čišćenje završeno, temeljno proverite sve prostorije, pogotovo tavane i podrume. Detaljno proverite zidove i ćoškove prostorija, barem jednom godišnje. Sanirajte eventualne pukotine u zidovima ili podovima - malterom, penom ili čeličnom vunom koje možete kupiti u lokalnoj farbari. One mogu da se provlače kroz najsitnije pukotine, kanalizacione i radijatorske cevi, ventilaciju itd. Stavite zaštitne mreže na prozorima i proverite da li dobro dihtuju. Pogledajte ispod i iza svih električnih uređaja. Koristite čepove za kadu i lavaboe. Koristite trake za zaštitu prolaza ispod vrata.

Nemojte gomilati nepotrebne stvari po podu kako se bubašvabe ne bi skrivale u vašim starim novinama, časopisima, kutijama i nepotrebnim predmetima. Obožavaju novine, kutije i proizvode od drveta. Higijena prostora je jedan od preduslova da se pojava bubašvaba spreči i nakon profesionalne dezinskencije.

Bubađvaba na slavini
Bubašvabe mogu da prežive 30 dana bez hrane, ali samo 7 dana bez vode

Bubašvabe nemojte juriti i gaziti cipelom

  1. Gubite vreme - vrlo su brze, imaju vid od 360 stepeni, mogu svuda da se uvuku.
  2. Mogu da u sebi nose velike količine larvi koje možete preneti po domu preko svoje cipele...

Najbolji prirodni i hemijski metodi kako se zauvek rešiti bubašvaba

  • Lovorov list - Izmrvite listiće lovora i pospite mesta gde ste videli bubašvabu, one ne vole taj miris I neće se vraćati na mesto gde ga ima.
  • Stari narodni recept sa bornom kiselinom -  pokazao se kao efikasno sredstvo u borbi protiv ovih buba. Skuvajte 4 žumanca, pomešajte sa šećerom i bornom kiselinom. Napravite smesu, kuglice, i utisnite po skrivenim površinama. Dodatno obratite pažnju da budu skrivena kako kućni ljubimci ne bi mogli da pojedu, ukoliko ih imate.
  • Postoje verovanja u kojima se spominje da se bubašvaba možete otarasiti uz pomoć nane, sirćeta, belog lika, krastavca, sode bikarbone, šećera I sl.
  • Upotreba insekticida – preparati za suzbijanje štetnih insekata.

Ljudi obično prezaju od dezinsekcije, pošto imaju utisak da se koristi neka „teška hemija“ koja uništava sve pred sobom i iza sebe, ali zapravo, najefikasniji način kojim se 100% rešavate bubašvaba ili bubarusa je hemijski tretman. Naša kompanija koristi sredstva koja su prošla rigorozne kontrole i odobrena su od strane Ministrarstva zaštite životne sredine i potpuno su neškodljiva za okolinu. U skladu sa najsavremenijim metodama kotistimo isključivo netoksična sredstva najnovije generacije koja su potpuno ekološki prihvatljiva i potpuno bezbedna za ljude, decu, trudnice, kao i za vaše kućne ljubimce.

Neki od naših najefikasnijih preparata koje preporučujemo:

 

Ako ste propustili pročitajte i...

Sign In